به گزارش60 دقیقه به نقل از تابناک، حجتالاسلام والمسلمین برمایی، استاد دانشگاه شهید بهشتی و کارشناس خانواده، در گفتوگو با ایکنا؛ در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه سایتهای همسریابی چه میزان میتواند برای سر و سامان دادن به بحث ازدواج جوانان موثر باشد و آیا اساساً این سایتها گزینه خوبی برای پیدا کردن همسر هستند؟ گفت: در گذشته و قبل از ایجاد شرایط فعلی، انتخاب همسر با کمک بزرگترها و در مجالس مختلف و از طریق معرفی خانوادهها انجام میشد. اما در حال حاضر با تغییر روش زندگی و آزادی عمل بیشتر جوانان این مناسبات تغییر کرده و جای خودش را به انتخاب در اشکال مختلف از جمله سایتهای همسریابی و آشنایی مستقیم دختر و پسر داده است.
برمایی با بیان اینکه در فضای مدرن حاضر میتوانیم از ظرفیتهای فضای مجازی در بحث ازدواج استفاده کنیم.
وی افزود: این ظرفیتها در مراحل اولیه آشنایی میتوانند به کمک دختر و پسر بیایند، اما بیشتر سایتهای همسریابی که امروز در فضای مجازی دیده میشود، به تجارتی پرسود برای صاحبان آنها بدل شده است. این سایتها به نام جوانان و افراد جویای همسر آنان را در مسیری قرار میدهند که تنها هدفشان کسب درآمد و سودجویی است و فقط در موارد انگشت شماری میتوانند به جوانان کمک کنند. البته این کمکها هم بیشتر درمواردی است که خانواده ممکن است نتواند در انتخاب همسر به فرزندش کمک کند و جوان نیز در شرایطی است که گزینهای برای ازدواج نداشته باشد.
وی اظهار داشت: جالب اینجا بود که بعد از ورود به یکی از همین سایتها با خدمات ویژه برای ارائه اقدامات بعدی مواجه شدیم که نیازمند شارژ پول دیگری هم بود؛ لذا اکثر این سایتها شبیه سایتهای دوستیابی هستند و از آنجا که تجارت و کسب وکار محسوب میشوند، نمیتوانند مبنای خوب و مناسبی برای همسریابی و انتخاب همسر باشند.
حجتالاسلام برمایی بیان کرد: البته مدتی است سایت همسانگزینی تبیان راهاندازی شده و اقدامات خوبی را در این زمینه آغاز کرده است؛ ازدواج پدیدهای مردمی است و واسطهگری باید از سوی بستگان و نزدیکان انجام شود، زیرا فضای مجازی در ایران هنوز به تکامل نرسیده که قابل اعتماد و اتکا باشد. اما ای کاش این سمت و سو به دیگر نهادهای مرتبط با همسریابی هم گسترش پیدا میکرد.