در یک سال گذشته با رویکردهای مهم مانند اِعمال رویکردهای تشویقی، تسریع در رسیدگی به برنامههای اقتصادی سرمایهگذار و رفع مشکلات زیرساختی مانند تأمین آب، برق، جاده دسترسی و تلفن خدمات ماندگاری برای ایجاد تولید پایدار و اشتغال سرشار در استان سمنان برنامهریزی شده است. از زیرساختهای بسیار مهم برای جذب سرمایهگذار قرار گرفتن استان در دالان ارتباطی ناوگان جادهای شمال به جنوب و شرق به غرب کشور است و وجود راه دسترسی در تولید و ارسال کالای نهایی از استان سمنان به دیگر نقاط کشور نقش تعیینکننده دارد.
به گزارش پایگاه خبری شصت دقیقه از زیرنویس نیوز، از سوی دیگر فعالیت ۲ فرودگاه در سمنان و شاهرود از مزیتهای مهم برای راهاندازی واحدهای تولیدی و صنعتی با توجه به ظرفیتها و منابع موجود در استان است و توسعه روزافزون ناوگان هوایی در سالهای آینده میتواند مسیر صادرات کالا و ارزآوری برای کشور را تسهیل کند.
به باور کارشناسان استعداد سرمایهگذاری در تمامی بخشهای اقتصادی استان وجود دارد اما در بخشهای کشاورزی، گردشگری، معدنی و صنعتی با تکیه و توجه به ظرفیتها میتوان برای جذب سرمایهگذار اقدام کرد.
بر اساس آمار سازمان جهاد کشاورزی افزون بر ۲۰ هزار هکتار باغ پسته در شهرستان دامغان و دیگر شهرستانهای استان وجود دارد که با تکیه بر فرآوری و برندسازی این محصول میتوان زمینه رشد اقتصادی با تکیه بر صادرات محصولات کشاورزی را در استان فراهم کرد.
از سوی دیگر استان سمنان در تولید محصولات کشاورزی مانند انگور، انار، گردو، آلو و انواع میوه جایگاه مطلوبی در کشور دارد که با ورود سرمایهگذاران در این بخش میتوان برای ساماندهی و صادرات این محصولات اقدام کرد.
وجود جاذبههای تاریخی و گردشگری قابلتوجه و طبیعت از کویر تا کوهستان از ظرفیتهای ممتاز و خدادادی برای سرمایهگذاری در استان است و با توجه به اینکه سالانه افزون بر ۲۰ میلیون مسافر از جادههای استان عبور میکنند، زیرساختها بر اساس ظرفیتها نیازمند تکامل است و فعالان اقتصادی میتوانند در سرمایهگذاری در بخش گردشگری با ساخت اقامتگاههای تفریحی با هدف درآمدزایی، ایجاد اشتغال و توسعه گردشگری در استان سمنان اقدام کنند.
از سوی دیگر استان سمنان با داشتن ۵.۲ میلیارد تن ذخیره زمینشناسی، از لحاظ تعداد معادن رتبه پنجم و از نظر میزان استخراج رتبه ششم کشوری را دارد و ۵۵۰ میلیون تن ذخیره معدنی با حدود ۴۰ نوع ماده معدنی استان سمنان استخراج میشود.
معدن در استان سمنان با توجه به رفع مشکلات زیرساختی ظرفیت مهم برای جذب سرمایهگذار است و با تکیه بر رویکردهای کارشناسی میتوان برای فراوری معادن در استان برای مقابله با خام فروشی مواد معدنی اقدام کرد.
به باور کارشناسان، ظرفیتهای سرمایهگذاری در استان سمنان نیازمند معرفی است و در این وادی نقش اصحاب رسانه، خبرگزاریها، رسانههای برخط و مطبوعات بسیار برجسته است و با برنامهریزی اصولی میتوان این منابع غنی و ارزشمند استان را به بخش خصوصی اطلاعرسانی کرد.
مسئولان ارشد استان سمنان برای جذب سرمایهگذار در سالهای گذشته برنامهریزی دقیقی را ارائه دادند و تسهیل در روند اداری جذب فعال اقتصادی در بلندمدت به ایجاد واحدهای صنعتی و تولیدی استان میانجامد.
به باور کارشناسان، جذب سرمایهگذار اولویت مهم برای توسعه اقتصادی استان سمنان است که با همافزایی دستگاههای اجرایی و بخش خصوصی میتوان برای ایجاد اشتغال پایدار اقدام کرد.
گرهگشایی از چالش بیکاری در استان سمنان و دیگر نقاط کشور نیازمند سرمایهگذاری در استان سمنان است و با رهیافتهای دقیق و اولویتبندی میتوان برای توسعه کشور با تکیه برای راهاندازی واحدهای تولیدی اقدام کرد.