معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی جهاد کشاورزی البرز اعلام کرد که ایجاد واحدهای تولیدی کشاورزی زودبازده و شهرک های گلخانه ای در اولویت کاری استان قرار دارد.
به گزارش پایگاه خبری شصت دقیقه از فارس، مسعود کریمی معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی جهاد کشاورزی البرز ظهر سه شنبه در همایش آشنایی با فرصت های شغلی کوچک در روستاها که در موسسه تحقیقات علوم دامی کشور برگزار شد گفت: در روستاها امکانات فراهم است و ظرفیت زیادی وجود دارد، ولی باز هم جوانان روستا احساس بیکاری می کنند و متمایل به مهاجرت به شهرها شده که یک عزم جدی برای برنامه های روستاها می طلبد.
وی با انتقاد از بی توجهی به ظرفیت تولیدی روستاها بین داشت: جای تاسف دارد که روستائیان در انتظار تامین آرد و مرغ از شهرها باشند در حالیکه روستا باید خودش تولید کند و در گذشته این ظرفیت تولید فعال بود موجب اشتغال میشد.
معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی سازمان جهاد کشاورزی البرز اظهار داشت: برای ایجاد اشتغال در روستاها برنامه ها و طرحهای مختلف در حال پیگیری است که از جمله آن ها طرح روستاهای بدون بیکار و اشتغال مهارت محور با همکاری دستگاه های اجرایی است.
کریمی با اشاره به توانمندی زنان در حوزه اشتال روستایی گفت: بایستی ضمن آموزش قابلیت و خودباوری در روستاها به خصوص برای زنان روستایی ایجاد شود ضمن اینکه مشاغلی در روستاها شناسایی و معرفی شوند که ظرفیت آنها تکمیل نشده به مرحله اشباع نرسیده باشند.
وی افزود: بایستی برای ایجاد این مشاغل جدید با همکاری استارتاپ ها مشاغلی که شناخته شده نیست و ظرفیت خالی در بازار دارد، دوره آموزشهای مهارت محور به صورت گروهی برگزار شود.
معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی سازمان جهاد کشاورزی البرز با اشاره به اجرای طرحهای کارورزی و طرح «کارا» در روستاها بیان کرد: ایجاد ستاد تسهیل و رفع موانع تولید در مناطق روستایی به عنوان یک برنامه و دغدغه اساسی در دولت مطرح است.
وی با اشاره به نمونه موفق اشتغال روستایی در یکی از روستاهای شهرستان ساوجبلاغ گفت: تعدادی از بانوان روستایی بدون کمک دولت اقدام به تولید گیاهان دارویی کرده اند که خود منشا یک تحرک در روستا شده است و نشان میدهد یک نیازسنجی درست میتواند اشتغال روستایی را تا چه میزان فعال کند.
کریمی یادآور شد: در بخش صنعت برای ایجاد هر شغل نیاز به ۵۰۰ میلیون تومان سرمایه و در بخش کشاورزی که ارزان ترین مشاغل است نیاز به ۱۵۰ میلیون تومان دارد که برای یک روستایی ممکن است سنگین باشد اما استفادهاز ظرفیت کسب و کارهای نوین ین هزینه را تا مقدار قابل توجهی کاهش میدهد.