دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت كشور 14 نكته اساسي براي  پرهیز و محدودیت های غذایی در دوران نقاهت بیماری کووید19 را اعلام كرد:

1-.پرهیز از مصرف غذاهای سنگین مانند آش گوشت غلیظ، ماکارونی و سوسیس که هضم آن دشوار است

2- محدود کردن مصرف غذاهای پرچرب و یا سرخ کرده مانند الویه، سیب زمینی سرخ شده، پنیر پیتزا، انواع کوکو و کتلت

3- محدود کردن مصرف انواع فست فودها و غذاهای آماده فراوری شده

4- ممنوعیت استفاده از ترشی ها و سرکه بدليل آنكه سبب خشکی دستگاه تنفس و تحریک آن می شوند

5- محدودیت مصرف نمک و شورها و غذای کنسروی شور

6- محدود کردن مصرف شیر و لبنیات(بجز نوع پروبیوتیک) که ایجاد موکوس در دستگاه تنفسی می کنند

7- محدود کردن استفاده از رب گوجه، فلفل، انواع سس های تند و سس خردل

8- محدود کردن مصرف مواد شیرین و شیرینی، آبمیوه های صنعتی، نوشابه های گازدار، شکر، مربا و قند

9- محدود کردن مصرف نوشیدنی ها و خوراکی های محرک مانند قهوه، چای غلیظ، نسکافه و یا شکلات تلخ

10- اجتناب از مصرف زیاد سیر و زنجبیل

11- -ممنوعیت استفاده از سبوس در صورت وجود اسهال

12- ممنوعیت استفاده از روغن هایی مانند زیتون، کلزا، کنجد و روغن آفتابگردان و ... برای سرخ کردن مواد غذایی

13- محدود نمودن استفاده از روغن ها و چربی های حیوانی شامل کره، پیه، دنبه و ...

14- تداوم محدودیت ها و رژیم غذایی ویژه در افرادی که بیماری های زمینه ای مانند دیابت، فشارخون بالا و ...