سرپرست سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور در نشست با رییس و مدیران سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی با اشاره به ضرورت بهرهگیری از ظرفیتهای سازمان نظام مهندسی در اجرای امور مربوطه، گفت: سازمان جنگلها آمادگی دارد در تمامی امور مربوط به تهیه، نظارت و اجرا از خدمات اعضای دارای صلاحیت سازمان نظام مهندسی بهرهمند گردد که این امر هم موجب تخصصی شدن انجام امور خواهد شد و هم از ایجاد انحصار در این حوزه جلوگیری میکند.
مسعود منصور از فعالیتهای جهشی ۹گانه منابعطبیعی در سال جاری سخن به میان آورد و گفت: طرح "9 در 99 "، چارچوب و نمادی است که مهمترین فعالیتهای منابع طبیعی در قالب 9 پروژه اساسی، در کنار 4 فعالیت محوری سازمان در سال 99 به صورت جهشی به مرحله اجرا در می آید. وی تأکید کرد: برای عملیاتی کردن این 9 طرح از جمله زراعت چوب، اقتصادی کردن طرح های مرتعداری، توسعه گیاهان دارویی و... میتوان از توان و ظرفیت کارشناسان سازمان نظام مهندسی استفاده کرد.
سرپرست سازمان جنگلها در خصوص اجرایی کردن اخذ حقوق دولتی اظهار داشت: عرصههای زیادی تحت مدیریت و بهرهبرداری در حوزه منابع طبيعی است که باید دارای طرح و قرارداد باشند و یا نیازمند بروز رسانی هستند تا ضمن نظارت بهتر، حقوق دولت نیز به موقع اخذ شود.
منصور به وجود بیش از 80 میلیون هکتار عرصههای مرتعی در کشور اشاره کرد و افزود: ظرفیت های این بخش بسیار بالاست و طرح های مرتعداری باید به سمت اقتصادی شدن با تأکید بر گیاهان دارویی پیش رفته و در معیشت مردم تغییر ایجاد کند. وی گفت: امسال پیشبینی شده است در 50 هزار هکتار از عرصههای منابع طبیعی در قالب طرح مرتعداری، گیاهان دارویی توسعه داده شوند.
دکتر منصور در ادامه معرفی طرح های منابع طبیعی به طرح جایگزین جنگل اشاره کرد و گفت: بهرهبرداری از جنگلهای شمال متوقف شده است و به جای آن، امسال به تدریج طرح جایگزین اجرایی میشود که در این بخش هم سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابعطبیعی میتواند با ایجاد ساز و کارهای قانونی به سازمان جنگلها، مجریان و بهرهبرداران کمک کند.
وی برداشت محصولات فرعی در جنگل و مرتع و توسعه زراعت چوب را از دیگر ظرفیتهای موجود در منابعطبیعی برشمرد و تصریح کرد: سازمان جنگلها در سال جاری که سال جهش تولید نامگذاری شده است برای توسعه زراعت چوب برنامهریزی در خور توجهی انجام داده است.
مسعود منصور اظهار داشت: اعضای سازمان نظام مهندسی میتوانند در قالب تشکلهای تخصصی از جمله مراکز خدمات کشاورزی و منابع طبیعی غیردولتی در حوزههای مربوط به تهیه طرحهای مرتعداری، تمدید پروانههای بهره برداری و نظارت بر طرحهای منابعطبیعی، مرتعداری و آبخیزداری فعالیت نمایند.
سرپرست سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور تصریح کرد: برای انجام امور مربوط به تهیه طرح ها و نظارت بر طرح های منابع طبیعی، مرتعداری و آبخیزداری توسط سازمان نظام مهندسی باید از تمامی ظرفیتهای قانونی و حقوقی استفاده کرد.
منصور همچنین دفاتر حقوقی، امور مالی و آموزش و ترویج سازمان جنگلها را موظف کرد با همکاری سازمان نظام مهندسی در یک نشست کارشناسی مشترک، این ظرفیتها را احصاء تا در قالب بخشنامه به تمامی استان ها برای اجرا ابلاغ گردد.